A nemaju gdje potrošiti novac: Početna plaća 7.000 eura, svaka tri mjeseca bonus od 2.000 dolara

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2018. u 11:02
Foto: Getty Images / Pixsell

Osim novca, imaju i sve drugo potrebno za život.

"Sjećam se prve kuverte s novcem koju sam primila i iz koje su ispadali euri. Što se mene tiče to je mogao biti novac iz Monopolyja, a tek sam kasnije shvatila što to zapravo imam, i da nemam to gdje potrošiti jer nam je sve potrebno za život – od tri obroka na dan, preko kozmetike do novca za održavanje izgleda", kaže Chelsea Nielsen čija je početnička plaća bila 7.000 eura mjesečno, a radi kao članice ekipe domaćica i kao instruktorica joge na luskuznim jahtama.

Uz to, tradicionalno je da 10 posto cijene jahte ostaje kao "napojnica" ekipi, pa svaki član ekipe svakih tri mjeseca dobije barem još 2.000 dolara, piše CNN.

Gemma Hulbert šefica je pak na jednoj ultraluksuznoj jahti već gotovo sedam godina, i kaže da se u to vrijeme susrela s nizom krasnih gostiju ali i suludih prohtjeva.

"Jedan se gost, primjerice, htio kupati samo u točno pola kade vruće vode u koju je nadodano pola boce Fiji vode, vrlo skupog brenda te pola šalice ulja za bebe. Očistiti tu kadu nakon toga bilo je gotovo nemoguće", prisjeća se Hulbert za CNN.

Imala je, kaže, i gosta radi kojeg su slali avion u SAD po njezinu vintage Hermes torbicu kako bi je ona mogla nositi na glamuroznom događanju u Monaku.

Podsjeća i kako vrlo često niti minutu ne provedu na toplom karipskom ili mediteranskom suncu jer im se dan sastoji od čišćenja, čišćenja i čišćenja u potpalublju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close