6 zanimljivosti o legendarnim “startasicama” koje sigurno niste znali

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2016. u 10:09
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Osvajaju jednostavnim i funkcionalnim dizajnom, ali i cjenovnom pristupačnosti.

Viješću kako je prestižni modni časopis Vogue uvrstio "startasice" u jedno od svojih izdanja, zavirili smo u zanimljivu povijest ovih popularnih tenisica koje osvajaju jednostavnim i funkcionalnim dizajnom, ali i cjenovnom pristupačnosti. 

Nastale u 70-ima
Prva startasica proizvedena je u vukovarskom Borovu 1976. i od tada pa sve do početka rata postaje neizostavna sportska obuća u bivšoj Jugoslaviji.

Za stolni tenis
Izvorno su bile dizajnirane za igranje stolnog tenisa, a razvile su se u dio modnog naslijeđa “bivše države”.

Osvojile dizajnerski Oscar
Grand Prix godišnje Izložbe hrvatskog dizajna 2008.  dodijeljen je kreativnom studiju Sheriff&Cherry za projekt Long Live Startas.

Nestašica startasica
2009. godine u prodavaonici Borova na glavnome osječkom trgu startasice su stajale na najnižoj polici, dok ih na druge dvije lokacije u Osijeku nije bilo.

Našle put do Čilea
Od 2012. legendarne Startas tenisice, koje proizvodi Borovo, imaju i svoja dva dućana u Čileu – distribuciju za to tržište preuzeo je slovenski poduzetnik Bogdan Oražem. 

"Limited edition"
Hrvatski proizvođač obuće Borovo i najveći festival elektroničke glazbe u regiji, Ultra Europe, prošle su godine dogovorili poslovnu suradnju, u sklopu koje su predstavili novu, limited edition kolekciju tenisica Startas – Ultra Startas.

Komentirajte prvi

New Report

Close