5 “cool” načina kako se rashladiti na poslu

Autor: Zvonimir Varga , 20. srpanj 2015. u 14:20
Foto: Thinkstock

Iako je najteže onima koji rade na otvorenom, ljetni “klimatski udar” itekako može pogoditi zaposlene u uredima i svim ostalim zatvorenim prostorima.

Iako je najteže onima koji rade na otvorenom, ljetni "klimatski udar" itekako može pogoditi zaposlene u uredima i svim ostalim zatvorenim prostorima. 

Postoje stvari kojima si možete olakšati osam (ili više) sati provedenih na radnom mjestu, a ovo su neki od korisnih savjeta:

1. Pijte dosta tekućine
Uvijek imajte pored sebe bocu hladne vode koja će spriječiti dehidriranje. Ne ustručavajte se posegnuti za vodom nekoliko puta tijekom radnog vremena.

2. Jedite laganu hranu
Idealna prehrana za vruće ljetne dane je "lagana" hrana. U prijevodu to znači mnogo voća i salate, a manje mesa i ostale "teške" hrane. Preporučuju se također i smoothieji i shakeovi raznih vrsta.

3. Krećite se
Ako radite sjedeći uredski posao, važno je kretati se kako bi poboljšali protok krvi u tijelu, a kretanje se preporučuje i inače… Postoje li mjesta u kojima se osjeti dašak vjetra, boravite tamo što češće…

4. Klima uređaji ili ventilatori
Iako većina tvrtki danas ima klima uređaje, ako vaša nema, opskrbite se ventilatorom koji će donekle ublažiti sparinu i vrućinu. No ipak – oprezno sa klima uređajima! Izbjegavajte niske temperature i pripazite da vam klima ne puše direktno u vas.

5. Rashladite se nakon posla
Tijekom ljetnih vrućina, važno je i kako provedete vrijeme nakon posla. Umjesto tuširanja zašto ne bi posjetili lokalno gradsko jezero, rijeku ili bazen. Opustiti ćete se, ohladiti, ali i zaboraviti na svakodnevne brige.

Komentirajte prvi

New Report

Close