255 Zagrepčana dobilo kazne jer nisu počistili za psom

Autor: Agencija VLM , 18. travanj 2015. u 12:12
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

U gradu je više od 50.000 pasa, a samo 255 kazni ispisano je prošle godine.

U gradu je više od 50.000 pasa, a samo 255 kazni ispisano je prošle godine za vlasnike koji nakon šetnje ne očiste za svojim kućnim ljubimcem. Podacima gradskog Ureda za komunalne poslove čudili su se jučer članovi skupštinskog Odbora za predstavke i pritužbe građana, na čiju je adresu stiglo još pritužbi Zagrepčana koji se žale da su livade, parkovi, pa čak i pločnici puni psećeg izmeta.

– Problem je to s kojim se često javljaju građani, a mi uvijek tražimo očitovanje od komunalaca. Oni imaju jedan veliki problem, a to je da nemaju ovlasti legitimirati osobe pa samim time ne mogu ni napisati kazne – rekao je Dan Špicer, predsjednik Odbora, te dodao kako je najčudnija stavka u ispisanim kaznama ta što su one nerazmjerne u različitim dijelovima grada.

Na području Gornjeg Grada i Maksimira, naime, u čitavoj prošloj godini ispisana je samo jedna kazna, Trešnjevka sjever i jug te Podsused-Vrapče imaju svega 17 prekršitelja, dok se više od polovice ukupnih kazni u 2014., njih 155, ispisalo na području Novog Zagreba i Brezovice.

– Prekršitelji koji ulože prigovor na kaznu u 80 posto slučajeva na kraju budu kažnjeni samo opomenom – objasnio je mali broj kazni šef komunalnih redara Mate Kraljević te dodao kako su na to upozorili Prekršajni sud, baš kao što su nadležno ministarstvo upozorili na problem legitimiranja, za koji se nadaju da će se riješiti donošenjem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu. Kazne za vlasnike koji ne čiste za svojim ljubimcima jesu od 600 do 1000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close