22 hrvatske vinarije predstavljaju se na sajmu Beowine

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2015. u 12:51
Foto: Robert Anić / Pixsell

Na sajmu sudjeluju regionalni i svjetski poznati proizvođači vina.

Sunce, zemlja i ljudi, sljubljeni u najbolje vinske sorte – tim se sloganom na 6. Međunarodnom sajmu vina Beowine, koji se održava od 19. do 22. veljače u Beogradu u organizaciji Udruženja vinarstva HGK, predstavlja 20 hrvatskih vinarija i to kroz projekt “Vina Croatia – Vina Mosaica”.

Na sajmu sudjeluju regionalni i svjetski poznati proizvođači vina, a svake se godine održava i renomirano natjecanje vina. Ove godine hrvatska vina osvojila su Visoku zlatnu medalju (Erdutski vinogradi – Traminiac mirisavi 1997.) što je veliki uspjeh jer samo dva vina na Natjecanju mogu osvojiti «Viskoku zlatnu medalju». Od ostalih medalja osvojena su pet zlata (3 – Vinarija Jokić, 1 – Vinarija Škaulj i 1 – Vinarija De Georgiis), cetiri srebra i dvije brončane medalje. Hrvatski se vinari predstavljaju kroz četiri regije (Istra i Kvarner, Dalmacija, Slavonija i Hrvatsko Podunavlje te Bregovita Hrvatska) temeljem brand strategije “Vina Croatia – Vina Mosaica” na 84m² štanda.

Izlaganje hrvatskih vina i vinarija na sajmu Beowine samo je jedna od aktivnosti promocije hrvatskih vina na tržištu Republike Srbije koje su predviđene projektom “Vina Croatia – Vina Mosaica”. Osim toga, predviđen je i niz drugih aktivnosti i medijskih promocija među kojima su i godišnje kušanje vina u Beogradu u svibnju te promocija u trgovačkom centru u Beogradu u rujnu. Naime, Hrvatska gospodarska komora, kroz Udruženje vinarstva, okuplja hrvatske proizvođače vina sa svrhom ujedinjenog tržišnog nastupa, uspostavljanja preduvjeta za povećanje prodaje na domaćem i izvoznim tržištima te, u konačnici, djelovanja na povišenje konkurentnosti domaćih vina, odnosno stvaranje proizvoda s višom dodanom vrijednosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close