10 trikova kojima vas mogu prevariti na putovanjima

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2014. u 15:38
Foto: Thinkstock

Radi se o podvalama koje je vrlo teško otkriti i stoga vam preporučamo da budete oprezni na svakom koraku!

Kako vam se godišnji odmor ne bi pretvorio u noćnu moru, donosimo vam trikove kojima se koriste prevaranti kako bi vam odnijeli vaš teško zarađeni novac. Radi se o podvalama koje je vrlo teško otkriti i stoga vam preporučamo da budete oprezni na svakom koraku! Prenosimo nekoliko savjeta iz infografike Just the Flighta.

NA ULICI


Foto: Thinkstock

Prijateljska narukvica
Kada vam na ulici priđe nepoznata osoba i želi vam prijateljski pokloniti besplatnu narukvicu, čuvajte se. Dok vam stavlja narukvicu na ruku, druga osoba će potražiti vaš novčanik…
Uobičajeno u gradovima: Pariz, Rim, Barcelona, Kairo

Beba u rukama
Ako vam priđe žena i baci bebu u vaše ruke (najčešće lutku), vi ćete ostati šoku, a suučesnik će posegnuti za vašom torbicom.
Gradovi: Rim

Čistač cipela
Čovjeku će ispred vas slučajno ispasti četka za cipele. Vi ćete mu je ljubazno podići, a on će vam bez pitanja očistiti cipele i naravno tražiti novac.
Gradovi: Istanbul

Fotograf
Znate ono kada tražite od nepoznate osobe da vas fotografira. U nekim gradovima postoje profesionalci koji se sami nude u namjeri da vam fotoaparat – otuđe.
Gradovi: Čitava Europa

PUTOVANJE


Foto: Thinkstock

Skupi taksi
Neki vozači iskoristit će vaše neznanje o lokalnom području i namjerno će vas provozati najdužim rutama kako bi iskamčili što više novaca.
Gradovi: Širom svijeta

Džeparoši u vlakovima
U krcatim vlakovima gdje od gužve ne stane ni igla, čuvajte se džeparoša. Bez većih problema zavirit će u vašu torbicu ili džep i izvući ono najvrjednije.
Gradovi: Čitava Europa

SLUŽBENE OSOBE


Foto: Thinkstock

Blagajnik
Iako se pravi da priča na telefon, blagajnik zapravo fotografira vašu kreditnu karticu kako bi je kasnije mogao upotrijebiti.
Gradovi: Barcelona

Lažni policajac
Ako vas policajac zaustavi na cesti i traži novčanice kako bi provjerio njihovu autentičnost, znajte da je njegova namjera da dio tog novca zadrži za sebe.
Gradovi: Mexico City, Bogota, Bukurešt, Bangkok

DJECA


Foto: Thinkstock

Humanitarna peticija
Ako vas grupa djece zaustave u namjeri da potpišete neku peticiju, to je znak da vas samo žele omesti dok vam njihovi "kompanjoni" traže novčanik.
Gradovi: Paris

U HOTELU


Foto: Thinkstock

Lažni poziv sa recepcije
Predstaviti će se kao recepcioner, a zapravo radi se o kradljivcu identiteta koji želi prikupiti podatke s vaših kreditnih kartica kako bi ih zloupotrijebio.

Komentirajte prvi

New Report

Close